Oldtimer / Klassiek

Bij het restaureren van een oldtimer of klassieke motorfiets is veel extra aandacht nodig voor kwaliteit en detail. Veel brandstoftanks van een oldtimer zijn niet meer te verkrijgen. Helaas zijn de meeste brandstoftanks aangetast door roest, wat op zijn beurt de filter en carburateurs weer vervuild. In zo’n geval beginnen we bij het schoonmaken van de tank.

Al het roest wordt zorgvuldig verwijderd, de binnenzijde van de tank wordt met behulp van spiegeltjes en een camera gecontroleerd. Eventuele lekkages worden gerepareerd, deuken worden hersteld en dan kan de tank worden gecoat. Deze hoogwaardige coating voorkomt dat de brandstoftank opnieuw wordt aangetast door roest. Een nader uitleg over het coaten van een brandstoftank vind u hier.

Nu de binnenzijde van de tank gaaf is kunnen we aan de buitenkant beginnen. De oude laklagen op de tank en de overige onderdelen worden geheel verwijderd, dit omdat hier vaak al roest onder zit wat aan de buitenkant nog niet zichtbaar is. Het ontlakken doen we graag zelf, om misverstanden te voorkomen. Wanneer een eventuele schade, of oxidatie plekken zijn behandeld en zijn strak gemaakt kan het geheel worden gespoten. We kunnen iedere kleur ontwikkelen die er ooit op de markt is geweest. Oude emblemen en stickers kunnen we vervangen door gespoten emblemen of door nieuwe stickers te bestellen.

Mochten deze stickers niet meer op de markt verkrijgbaar zijn dan kunnen we de stickers in een hoogwaardige kwaliteit namaken. Om de juiste kleur te vinden voor uw oldtimer of klassieke motorfiets is het fijn als u een origineel onderdeel in de juiste kleur meeneemt, of kom langs om een nieuwe kleur te kiezen. Wanneer uw oldtimer of klassieker is gespoten en gerestaureerd is hij vaak aanzienlijk in waarde gestegen. Wij kunnen de waarde door een taxatie vast laten stellen, zodat u een eerlijk bedrag krijgt uitbetaald bij schade of diefstal.

Laat uw gegevens achter

Uw naam(Vereist)

Tips:

  • Een gerestaureerde motor is vaak meer geld waard, wij kunnen een taxateur de waarde laten bepalen. Zo krijgt u een eerlijk bedrag uitgekeerd bij diefstal/schade.
  • Een verroeste of lekke brandstoftank is vaak perfect te herstellen! Zie coaten

Uw ultieme rij-ervaring begint met een goede paint en schadevrije motor.
Wij helpen u graag verder!

Voordelen voor u

Uw motor in originele staat repareren


De dekking door uw verzekering regelen


Haal- en brengservice


Goed contact met u om aan uw wensen te voldoen!


Veel diensten voor diverse voertuigen

2 jaar garantie op al ons spuitwerk


Gebruik van originele onderdelen voor alle merken (o.a. Honda, Yamaha, Suzuki, Kawasaki, Ducati)