Motor spuiten en speciaal spuitwerk

Wilt u graag uw motor overspuiten in een andere kleur? Droomt u al jaren van een motor in dezelfde kleuren als uw motoGP-held? Of heeft u schade of een kras in uw lak, die lelijk in het oog springt? Bij Motopaint Hogenboom kunt u terecht voor als het spuitwerk aan uw motor. Van het spuiten van uw motor in een andere kleur, een eigen ontwerp van uw motor tot het herstellen van lakschade of roestplekken.

Lakschade leidt tot roest

Krassen en kleine deuken aan uw motor springen niet alleen snel in het oog, ze kunnen ook grotere schade aan de lak of roest veroorzaken. In de kleinste lakscheurtjes in de lak nestelt vuil en vocht. Die combinatie zorgt ervoor dat de schade aan de lak verergert en regelmatig uitmondt in roest en roestplekken. Daarom is het verstandig lakschade vakkundig te laten herstellen of delen van uw motor te laten spuiten.

Laat uw gegevens achter

Uw naam(Vereist)

Origineel spuitwerk herstellen

Bij Motopaint Hogenboom is het herstellen van jouw motor in originele kwaliteit het uitgangspunt. Zo maken we zoveel mogelijk gebruik van originele onderdelen, kleuren, stickers en striping. Zo wordt uw tweewieler perfect hersteld. Vooral als het gaat om het herstellen van spuitwerk of het spuiten van delen van uw motor, is het gebruik van originele kleuren belangrijk. Zo worden kleurverschillen tot een minimum beperkt.

Een hele nieuwe kleur

Als u gewoon nieuwe lak of spuitwerk wilt is dat natuurlijk ook mogelijk. In onze gespecialiseerde motorspuiterij hebben we alle benodigde apparatuur om uw motor een nieuwe frisse kleur te geven. Alleen al het spuiten van bijvoorbeeld uw kuip of tank zorgt voor een compleet nieuwe gevoel.

Motor in eigen ontwerp met custom paint

U kunt uw motor nog persoonlijker maken door een speciaal ontworpen design erop te laten spuiten: special paint. Alles wat u wenst kan worden aangebracht. Denk aan:

 • Alle denkbare kleuren, waaronder flakes
 • Alle soorten en maten striping
 • Decals
 • Airbrush
 • Afbeeldingen
 • Uw (bedrijfs)logo
 • Uw eigen ontwerp

Alle ontwerpen special paint worden gespoten en alleen in overleg worden er stickers gebruikt. U kunt er ook voor kiezen dit ontwerp ook op uw helm te laten spuiten, zodat u er zeker van bent dat u en uw motor er stijlvol uitzien. En, net als al onze diensten, is een special design niet alleen weggelegd voor een motor, maar op alle voertuigen. Denk aan een klassieker, chopper, trike, Vespa of (race)fiets. Er wordt gekozen uit de juiste materialen, zodat het kunststof of fiber niet aangetast wordt. Alle stalen en aluminium onderdelen krijgen een hoogwaardige beschermlaag om roest te voorkomen.

Replica’s van de nieuwste ontwerpen

Een replica kan ook worden gezien als een special design. Wellicht heeft u een mooi ontwerp gezien bij de MotoGP of wilt u het nieuwste design van Rossi of Marquez op uw motor. Bij Motopaint Hogenboom is dat mogelijk! Om een duidelijk beeld te krijgen over de replica wordt u van harte uitgenodigd om langs te komen. Dan kunnen wij de mogelijkheden doornemen en de juiste kleuren zoeken. Wanneer u zelf al een beeld of foto’s heeft voor de replica dan willen wij die graag zien. Deze kunt u naar ons opsturen of meenemen naar de afspraak.

Je motor spuiten of spuitwerk herstellen: stap voor stap

Bij het repareren van spuitwerk of het opnieuw spuiten van motoren komt een hoop kijken. Iedere stap in dit proces is belangrijk om een goed eindresultaat neer te kunnen zetten. Hieronder lees je welke stappen we altijd zetten.

Beschadigde lak in kaart brengen

We starten het proces met het maken van een inventarisatie van beschadigde plekken. Dit kan gaan om scheuren, vale vlekken, krasjes, putjes, oude verflagen, zakkers of druipers en andere oneffenheden in de lak. Hierbij is het belangrijk dat niet alleen de optische schade worden ontdekt, maar ook de onderhuidse varianten. Alle plaatsen waar lakschade voorkomt markeren, zodat we een duidelijk beeld hebben van de hoeveelheid schade en het aantal onderdelen dat opnieuw moet worden gespoten.

Oude lak verwijderen door te schuren en te zandstralen

Vervolgens gaan we aan de slag om de onderdelen die gespoten moeten worden zoveel mogelijk kaal te maken. We verwijderen de oude lak en roestplekken door te schuren en te zandstralen. Bij het stralen worden verfresten in een combinatie van straalzand en hoge druk verwijderd. Precisie is hierbij vereist, omdat iedere oneffenheid in de onderlaag zichtbaar is in het eindresultaat.

Voorbewerken

Na het kaal maken van de onderdelen wordt duidelijk hoe groot de werkelijke schade is. In een cyclus van schuren wordt toegewerkt naar een perfect egaal oppervlakte. Hiermee wordt het onderdeel klaargemaakt voor het spuitwerk.

Spuiten

Nu al het voorwerk is gedaan, gaan we aan de slag in onze spuiterij. Voordat we de spuit op uw motor of onderdeel zetten, plakken we alles wat niet gespoten moet worden netjes af. In verschillende spuitlagen, met ieder hun eigen droogtijd, werken we toe naar een mooi eindresultaat. Niet alleen is de kleurlak hierbij belangrijk, maar ook de grondverf en de beschermende UV-lak. Die zorgen ervoor dat we 2 jaar garantie op ons spuitwerk kunnen geven! We kunnen iedere gewenste kleur spuiten, we beschikken namelijk over alle originele motorfiets kleuren. Van elke nieuwe kleur die op de markt komt maken we zo snel mogelijk ons eigen kleurrecept. Ook van de welbekende inkt kleuren of die met flakes door de lak.

Het gemak van Motopaint hogenboom

Bij motorspuiterij Motopaint Hogenboom nemen we graag uw zorgen uit handen. Dat doen we met een paar uitgangspunten.

Meld je schade of spuitwerk direct online

Via ons elektronische schadeformulier meldt u het benodigde spuitwerk of de schade aan uw motor gemakkelijk online. Bij dit formulier kunt u eenvoudig zelfgemaakte foto’s toevoegen, zodat wij aan de hand van het formulier een goede inschatting van het werk kunnen maken. Als u moeite heeft met het invullen van het formulier of u komt liever even bij ons langs, dan kunt u altijd even bellen (0182 – 769114) of mailen (info@motopaint-hogenboom.nl).

Uw motor halen en brengen

Woont u te ver weg om de motor te komen brengen of heeft u hiervoor geen tijd? Dan kunt u gebruik maken van onze haal- en brengservice. Wij halen uw motor op afgesproken tijd op en bezorgen deze ook netjes weer thuis als het werk is afgerond.

Geregeld met uw verzekering

Soms wordt een schade of spuitwerk gedekt door de verzekering. Wij zoeken dat graag voor u uit. Het enige wat u hiervoor hoeft te doen is de schade of het spuitwerk bij ons melden. Wij zoeken dan contact met uw verzekering om te kijken of u dekking heeft voor het werk aan uw motor.

We kunnen dus concluderen: met Motopaint Hogenboom heeft u geen omkijken naar spuitwerk aan uw motor!

Laat uw gegevens achter

Uw naam(Vereist)

Wij spuiten iedere motor, motorfiets en tweewieler

Motopaint Hogenboom is een allround motorspuiterij. Bij ons kunt u terecht voor al het spuitwerk en special paint aan uw motor, motorfiets of andere tweewieler. Van racefiets tot chopper. Wij spuiten onder andere uw:

 • Tour motor
 • Sport motor
 • Chopper
 • Klassieke motor
 • Bromfiets (o.a. Zundapp en Kreidler)
 • Scooter (o.a. Vespa)
 • Fiets of racefiets

Merken

Ongeacht het merk van uw tweewieler voeren wij spuitwerk uit. Onder andere voor:

 • Honda
 • Yamaha
 • Kawasaki
 • Suzuki
 • Thriumph
 • Ducati
 • BMW
 • Aprillia
 • Buell
 • Moto guzzi

Waarom kiezen voor Motopaint Hogenboom?

De nieuwste techniek

Motopaint Hogenboom maakt gebruik van de nieuwste technieken om spuitwerk op uw motor aan te brengen. Denk hierbij aan:

 • kleurenmatch voor het spuiten in de juiste kleur
 • speciale beschermlakken
 • zorgvuldig (zand)stralen

Persoonlijke benadering

In onze werkplaats bent u geen nummer, maar een gewaardeerde klant. Dat merkt u aan het feit dat wij de tijd voor u nemen. Zelfs bij de kleinste klus zorgen wij altijd voor persoonlijk contact. Heeft u vragen over hoe het er aan toe gaat in onze spuiterij? Wij laten het u graag zien!

Transparant

Transparantie is voor ons een belangrijk principe. Dat begint al bij de offerteaanvraag. Met een kort bezoek of een paar goede foto’s zijn we in staat een heldere offerte te maken. In deze offerte staat niet alleen de prijs die je betaalt, maar ook een overzichtelijk stappenplan. Zo krijg je inzicht in wat je krijgt voor je geld. Zo kun je onze prijs op een eerlijke manier vergelijken met andere aanbieders.

Wij houden ons aan de afspraken

Motopaint Hogenboom hecht waarde aan afspraken. Daarom zorgen we ervoor dat afspraken duidelijk zijn en ook nagekomen worden. Zo komt u niet voor verrassingen te staan. Uiteraard houden we de kosten goed in de gaten en zorgen we ervoor dat het herstellen van het spuitwerk altijd goedkoper is dan het aanschaffen van een nieuw onderdeel.

Servicegebied

Onze gunstige locatie in het midden van de randstand, het groene hart, zorgt ervoor dat wij regionaal opereren. Onze brede klantenkring komt uit plaatsen als:

 • Nieuwerbrug
 • Bodegraven
 • Reeuwijk
 • Gouda
 • Driebruggen
 • Waarder
 • Woerden
 • Alphen aan den Rijn
 • Utrecht
 • Amsterdam
 • Rotterdam
 • Den Haag

Openingstijden

Bent u benieuwd of wat we kunnen betekenen voor u? U bent altijd welkom in onze motorspuiterij voor een vrijblijvend advies!

Onze openingstijden

Maandag: 8.00 tot 17.00 uur
Dinsdag: 8.00 tot 17.00 uur
Woensdag: 8.00 tot 17.00 uur
Donderdag: 8.00 tot 17.00 uur
Vrijdag: 8.00 tot 17.00 uur
Zaterdag: 9.00 tot 12.00 uur

Contact opnemen

Wilt u contact met ons opnemen voor vragen of advies? Wij zijn van maandag tot en met zaterdagochtend te bereiken op het volgende telefoonnummer: 0182 – 769114. Daarnaast zijn wij te bereiken via het contactformulier.

Kom ook eens langs in onze werkplaats. Onze werkplaats is gevestigd op het volgende adres:
Leeghwaterstraat 33-06
2811 DT Reeuwijk

Uw ultieme rij-ervaring begint met een goede paint en schadevrije motor.
Wij helpen u graag verder!

Voordelen voor u

Uw motor in originele staat repareren


De dekking door uw verzekering regelen


Haal- en brengservice


Goed contact met u om aan uw wensen te voldoen!


Veel diensten voor diverse voertuigen

2 jaar garantie op al ons spuitwerk


Gebruik van originele onderdelen voor alle merken (o.a. Honda, Yamaha, Suzuki, Kawasaki, Ducati)